קולנוע

מגמת קולנוע פותחת בפני התלמיד אופקים חדשים בדעת – בהבנת ההיסטוריה ותהליכים חברתיים של המאה העשרים. בנוסף פותחת לו פתח אל עצמו. אל מקומות שלא היה מודע אליהם.

מגמת קולנוע

"תמונה שווה אלף מילים" (צ'ארלי צ'אפלין)

 

מגמת קולנוע פותחת בפני התלמיד אופקים חדשים בדעת – בהבנת ההיסטוריה ותהליכים חברתיים של המאה העשרים. בנוסף פותחת לו פתח אל עצמו. אל מקומות שלא היה מודע אליהם. באמצעות כלי הקולנוע ניתנת לו דרך חדשה לזהות מקומות אלה ולהוציאם אל הפועל. מעל הכל הופכים הלימודים במגמת קולנוע את התלמיד לצופה רגיש יותר, נבון יותר ובעל דקויות אבחנה. לאדם שיודע להעריך ולהוקיר יצירה טובה.

 

מגמת קולנוע מורכבת משני אופני  לימוד עיוני ומעשי.

 

כיתה י'

בחלק העיוני הנושא בוא –  "מבוא לקולנוע". התלמיד לומד לזהות ולהכיר את שלל כלי המבע הקולנועי שמחוללים את הסרט: צילום, תאורה, עריכה ופס קול. בסוף השנה – יש להגיש עבודת 'שוט ביי שוט' ובה יש לנתח בצורה מעמיקה סצינה מתוך סרט, ציון העבודה מהווה 50% מציון הבגרות, בנוסף מתקיימת בחינת בגרות חיצונית של 1 יח'ל וציונה מהווה 50% נוספים מבחינת הבגרות.

בחלק המעשי – התלמיד רוכש ידע ומיומנות בשימוש במצלמה ובתוכנת עריכה ועושה את צעדיו הראשונים בבימוי עלילתי קלאסי. הלימוד נעשה תוך ביצוע תרגילים שהאחרון שבהם הוא קליפ בסוף כיתה י'.

 

כיתה יא'

 בחלק העיוני לומדים לקראת בחינת הבגרות שתתקיים בסוף כיתה י"ב שהנושא שלה הוא "תולדות הקולנוע" – החל מן הסרט הראשון של האחים לומייר ועד לתחרות האוסקר 2012  .

בחלק המעשי – מעמיקים הבנה ויכולת בתחום הצילום התאורה והעריכה. תוך שימת דגש על קולנוע דוקומנטרי – בסוף השנה מוגש סרט דוקומנטרי קצר.

בכיתה י"א לא מתקיימת בחינת בגרות.

 

כיתה י'ב

בחלק העיוני ממשיכים ללמוד נושאים נוספים תחת הכותרת 'תולדות הקולנוע'  לקראת הבגרות בת 2 יח'ל בסוף השנה.

בחלק המעשי – עובדים לקראת סרט הגמר לבגרות – גם הוא 2 יח'ל. העבודה היא החל מרעיון דרך תסריט, הפקה, בימוי ועריכה.

 

תנאי קבלה:

אהבת הקולנוע